De Flint                  

Welkom bij obs de Flint

Kleurrijke en levendige school

De Flint is een kleurrijke, levendige school met een open sfeer. Goed leren rekenen, lezen en schrijven vinden we als school heel belangrijk. De basisvakken vormen dan ook de kern van ons onderwijs.
Daarnaast leren we de leerlingen wie ze zijn en leren we ze de ‘nieuwe’ leervaardigheden.

Wanneer onze leerlingen de school verlaten, willen we dat ze optimaal hebben gepresteerd. Vaak betekent dat, dat ze meer uit zichzelf hebben gehaald dan ze hadden verwacht.

Kleine klassen

Op de Flint zijn de klassen klein. Er zitten gemiddeld 20 leerlingen in een groep. Op die manier hebben we extra goed zicht op de ontwikkeling van alle leerlingen en zorgt het voor een fijne groepssfeer! De Flint heeft nog voldoende ruimte om te groeien en zonder direct de klassen te hoeven vergroten.  De school is gevestigd in het prachtige Kindcentrum Kei13.

Leren leren


De Flint heeft de ambitie om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Het aanbieden van kennis alleen is dan niet voldoende. In ons onderwijs besteden we dan ook aandacht aan leervaardigheden.

We willen leerlingen vaardigheden leren om nog beter te kunnen leren. Hoe pak je een probleem goed aan? Wat doe ik als ik er even niet uitkomt? Hoe zorg ik ervoor dat ik me niet laat afleiden, maar gefocust blijf op mijn werk?

 

Engels en leervaardigheden

De Flint staat bekend om haar Engelstalige profiel. Vanaf groep 1 laten we leerlingen al kennismaken met de Engelse taal. Daarnaast leren we de leerlingen wie ze zijn en leren we ze leervaardigheden aan. Wanneer onze leerlingen de school verlaten, willen we dat ze optimaal hebben gepresteerd. Vaak betekent dat, dat ze meer uit zichzelf hebben gehaald dan ze hadden verwacht.

 

De Flint, een goede keuze!

Waarom kiezen ouders voor de Flint?

De Flint is een van de weinige basisscholen in Deventer die groeit. Ouders weten ons te vinden! Nieuwe ouders geven aan dat de sfeer van de school, de kwaliteit van het onderwijs en het Engelstalige profiel de belangrijkste redenen zijn om te kiezen voor de Flint. Daarnaast heeft de Inspectie van het Onderwijs ons hoge scores gegeven voor de kwaliteit van ons onderwijs. We vinden het heel belangrijk om ouders te betrekken bij het onderwijs dat hun kind krijgt en we doen dat dan ook actief. Ouders die belangstelling hebben voor onze school zijn van harte welkom om de school te komen bekijken!

 

Rogier Stappers (directeur)
Nancy Stegeman (adjunct-directeur)
         

Wezenland 582, 7415 JM  Deventer

 

0570 – 625031

 

www.basisschool-deflint.nl

 

info@basisschool-deflint.nl

 


De flint testimonial

Wat de kinderen goed vinden aan de Flint: 

"Dat de juffen en meesters goed naar je luisteren als je problemen hebt en echt actie voeren."

"Ze leren ons heel goed en gaan goed om met problemen."

"Dat er na schooltijd genoeg te doen is." 

"De lessen zijn goed en de juffen vertellen goed."

"Dat er een bieb op school is."

"Er wordt veel samengewerkt."

"Je wordt leuk behandeld.

 "Het leukste is de gym en de pauze."